phone

ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО НА ДОБРИ ЦЕНИ

  • joomla org

 

 

Сан-Марино ще е първата страна в света с 5G

Според оценка на Еврокомисията очаква се до 2025 г. новата технология 5G да донесе икономически ползи в размер на 113 млрд. евро.

5GРепублика Сан-Марино в Южна Европа ще стане първата страна в света, която ще развие мрежата 5G. Очаква се държавата изцяло да премине на технологията от ново поколение в края на 2018 г.

Сан-Марино от всички страни граничи с територията на Италия. Местният оператор Telecom Italia Mobile (TIM) възнамерява да използва републиката в качеството на площадка за изпитание на новата технология.

До края на 2017 г. операторът ще подготви в Сан-Марино основната инфраструктура за прехода на 5G.

Telecom Italia Mobile ще провежда паралелни изпитания в Милано и Торино. В Сан-Марино обаче нормативните ограничения за използването на радиочестоти са по-малко отколкото в Италия, което от своя страна разширява възможностите на компанията, предаде изданието The Financial Times.

Според оценка на Еврокомисията очаква се до 2025 г. новата технология 5G да донесе икономически ползи в размер на 113 млрд. евро. Създаването на необходимата инфраструктура в Европа ще изисква вложения в размер на 56 млрд. евро и ще доведе до откриването на 2,3 млн. нови работни места.

 
Joomla SEF URLs by Artio