ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО НА ДОБРИ ЦЕНИ
           

  ИКОНОМИЧЕСКИ НОВИНИ

 Share on Google+

Ще стане ли Украйна неизменна част от демократична Европа?

Гражданска война ще превърне Русия във вечен враг на Украйна.

В днешните враждебни условия, в които в Украйна доминират заплахата и хаоса се увеличава и вероятността за намеса от страна на Русия. Очевидно е, че Запада трябва да се нагърби с определена отговорност, за да се стигне до разумно решение за страните в конфликта.

Включването на Русия в и без това напрегнатата обстановка може да се превърне в катализатор за избухването на гражданска война. Това ще има жесток и унищожителен ефект за международната общност. Русия може да провокира Крим да се отдели, наред с определени индустриални райони в източната част на Украйна.

Евентуална гражданска война ще превърне Русия във вечен враг на Украйна.

Резултат от въвличането на руската федерация в конфликта ще доведе до разобличаването на мечтата-мит на президента на Русия Владимир Путин за създаване на Евразийски съюз.

САЩ може да изиграе значима роля за предотвратяването на евентуална вълна от насилие. Американските власти трябва да покажат твърдо на Путин, че са готови да използват цялото си влияние, за да са сигурни в правотата на политиката, която Русия ще упражни спрямо Украйна. На преден план излизат съседски отношения, базирани на взаимно уважение, както и изграждането на обширни икономически контакти с Европейския съюз.

САЩ трябва да обяснят на руското правителство, че опитите за дестабилизиране на зараждащата се в Киев демокрация и отделянето на части от Украйна ще заставят Вашингтон да използва своето международно влияние. Последиците за Москва ще излязат скъпо в икономически план.

Силата на САЩ безспорно е голяма и може да доведе до налагане на индивидуални и междудържавни финансови санкции; както и преразглеждане на статута на Русия в Световната търговска организация и Световната банка.

От изключителна важност за ЕС е необходимостта от създаване на пакет от незабавна и значителна финансова помощ за Украйна. В противен случай тази държава ще се потопи в необуздан финансов хаос. С решаването на наболелия проблем трябва да се заемат лидерите Великобритания и Германия. Разбира се, важно е участието на всяка страна от Евросъюза, за да се предотврати неизбежното икономическо фиаско на Украйна.

Стъпките, които следва да предприемат САЩ, ЕС и Русия относно Киев трябва да са в посока национално обединение и политическа сдържаност. Само по този начин рано или късно Украйна ще стане неизменна част от демократична Европа.

 Share on Google+

обратно към архив "Икономически новини"

 

 


Copyright ©2009 Kantora.eu
Изработка на сайта: тел. 0899/286730; info@obektiv.info